Vår Skärgård

Vår Skärgård

Blekinges underbara vatten bjuder på en Unik flora av de flesta naturer och miljöer. Här finns härliga klipphällar, finkornig sandstrand och härligt grön natur. Vi jobbar i hela länet från Hanö i väster till Karlskrona i öster. Vi tar er ut till en verklig Unik miljö!


Karlshamns skärgård

Skärgården i Karlshamn är mycket naturskön med sina sten- och klippstränder och öar med lövdungar. Bara längs kusten utanför Karlshamn med omnejd finns hundratals öar med Tjärö, Fölsö och Tärnö som kronor på verket. En del öar är skyddade för fågellivet, andra är populära utflyktsmål när solen gassar och vinden är ljum. Vill du se havets horisont så är färden inte längre än tio minuter med våra båtar. Föredrar du att stanna inomskärs så är det nära till en mängd öar omgivna av inbjudande havsvikar att bada, fiska och paddla i. Men kanske bäst av allt är skärgårdsnaturen där lummiga lövträd och karga bergsklippor skapar en verklig Unik miljö.

Karlshamns_skargard
Eriksberg
Eriksberg / Guövik

Eriksberg är en modern konferensanläggning med förstklassigt hotell. En Unik plats med mycket personlighet och egen prägel. I en gårdsmiljö med byggnader från fem århundraden finns inget annat alternativ. Här finns en Unik mötesplats där kontrasterna mellan tidsepoker och stilar skapar en fängslande och levande atmosfär. Överallt finns de fridfulla och majestätiska vilda djuren! Efter alla skärgårdsupplevelser är det dags för en gastronomisk upplevelse i våra restauranger. Här samsas det vilda med det modernt estetiska, från frukostbuffé till 9-rätters avsmakningssupé med utvalda viner ur Eriksbergs välfyllda vinkällare. På vägen ut till Eriksberg kan vi nästan lova er att ni kommer få se vilda djur som går längs strandkanten!

Tjärö

Tjärö ligger tryggt omgiven av holmar och skär, precis vid havsbandet mitt i Blekinge skärgård. Skärgårdsbyns Unika karaktär är väl bevarad och hela ön är ett naturreservat med höga klippor och grönskande lummiga ekhagar och badklippor som lockar till bad i kvällssolen. Restaurangen serverar havets delikatesser. Vill du övernatta sover du alltid gott till vågornas brus – mitt i paradiset. Runt Tjärö ligger det många öar, kobbar och skär – en egen liten skärgård som när man kryssar runt i solen verkligen tar andan ur en.
Det måste upplevas.

Tjaro
Karlskrona
Karlskrona skärgård

En timmes båtfärd från Karlshamn ligger världsarvsstaden Karlskrona. Karlskronas skärgård är den sydligaste av Sveriges skärgårdar. Som en skyddande barriär ligger öarna utanför staden med sitt örlogshistoriska världsarv. De vackra öarna uppvisar genuina bymiljöer och en underbar natur. Ta en tur till kärva, fascinerande Utklippan, en exotisk ö med ett rikt fågelliv. Har du riktigt tur kan detta äventyr bli en riktig sälsafari! På ön Aspö finns en del av Karlskronas marina världsarv. Det gamla kastellet från 1600-talet är välbevarat med sina vallgravar och tjocka murar. Ön har dessutom en mycket omväxlande natur med badklippor, sandstränder, skogar och hagar.

Tärnö
Tarno